HBO Nordic har snabbt blivit ett väletablerat varumärke i Sverige, trots att HBO inte har varit verksamma i någon större (eller mindre) utsträckning i de skandinaviska länderna tidigare. Det är till stor del tack vare att HBO har producerat flera välkända och hyllade serier som företaget har kunnat slå sig in på den svenska marknaden så snabbt som den har gjort, till exempel med hjälp av serier som Game of Thrones, Band of Brothers, The Pacific och True Blood.

HBO består både av en video-on-demand-tjänst och en traditionell tv-kanal, men det är framförallt den förstnämnda som har fått stor spridning i Sverige. Bakom HBO Nordic finns det amerikanska tv-bolaget HBO, som redan i slutet av 00-talet försökte ta sig in på den nordiska marknaden, då genom att köpa upp den nordiska versionen av Canal Plus. HBO budade bland annat mot TV4-Gruppen, och så småningom drog sig HBO ur budgivningen, eftersom de ansåg att det pris som TV4 erbjöd på 320 miljoner euro var mer än Canal Plus var värt. Istället bestämde sig HBO för att lansera sin egen tv-kanal i Norden, som sedermera blev HBO Nordic. Från budgivningen, som skedde i juni 2008, tog det fyra år innan HBO var redo att lansera HBO Nordic, vilket alltså skedde under vintern 2012. HBO Nordic är ett företag baserat i Sverige som ägs av Peter Eklund, och som har ett samband med Parsifal International.Cast_members_of_Game_of_Thrones_(Comic-Con_2012)

HBO Nordic var dock inte en omedelbar framgång, då de har sett sig tvungna att anpassa sig efter sina konkurrenter, till exempel Viaplay och Netflix. Det innebar bland annat att abonnemangsformen ändrades, från att ha tolv månaders bindningstid (vilket sedan övergick till ett tillsvidareabonnemang med tre månaders uppsägningstid) till att vara helt bindningsfritt. HBO Nordic finns tillgängligt för en rad olika plattformar, till exempel surfplattor, Smart TV, diverse spelkonsoler (som PlayStation 4) och datorer. År 2015 uppdaterade HBO Nordic även sin app så att den stöder Chromecast.

Om du föredrar en annan typ av underhållning på internet istället för tv-serier, nämligen spel online, ska du gå in på Megalotto.com. Där finns all typ av underhållning i form av lottospel som du kan önska dig.

Taggar: , , , , ,