Vet du vem Therese Lindgren är? Har du kanske koll på Jocke och Jonna eller vet vad Anty gjorde förra helgen? Då är chansen stor att du är en av alla de hundratusentals människor som följer vloggar på YouTube. Dessa nämnda namn räknas som några av de som har de mest välbesökta kanalerna i hela vårt land. Varje dag klickar sig massvis med människor in på deras videoklipp och tar del av de senaste historierna. Att vara en YouTuber är något som många unga drömmer om att kunna vara själva.

Dela ditt liv

Att vlogga är som att blogga fast man gör det med en videokamera istället. I vloggen kan man följa med en YouTuber på vad den gör under sin dag. Vissa YouTubers väljer att vlogga mer än andra. Paret Jocke och Jonna är ett exempel på detta. Jocke och Jonna delar hela sitt liv med allmänheten genom sin YouTube-kanal som har miljontals visningar varje månad. I vloggarna kan tittaren se hur de lever sitt liv hemma, vi får följa med på möten och när de åker iväg på någon utflykt. Detta par har valt att vara väldigt öppna och även ta med tittarna till sjukhusvistelser.

Vloggar är populärast

En person som arbetar som YouTuber brukar traditionellt sett skapa olika varianter på klipp. Det är vanligt att göra så kallade hauls, vilket innebär att personen visar upp kläder eller saker som den har shoppat hem. Ofta är dessa inslag i samarbete med något företag som ser chansen att göra reklam. En del YouTubers gör även nischade videoklipp. Therese Lindgren brukar testa skönhetsprodukter och Anty har bland annat berättat om alla sina doftljus. Det som dock verkar fungera bäst och få flest visningar är när YouTubers väljer att vlogga. Att få följa en person genom en hel dag tycks ha en särskild dragningskraft på YouTube.